Solymári tunkolós
Hozzávalók 4 személyre: 2 ek. sertészsír, 2 fej vöröshagyma, 4 dl paradicsomlé, 3 dkg paradicsompüré, 2 ek. cukor, só, őrölt bors, 25 dkg házi füstölt kolbász (vagy virsli), friss kenyér vagy péksütemény
Elkészítése:
Lábosban zsírt forrósítunk, hozzátesszük a karikákra vágott vöröshagymát, aranybarnára pirítjuk, majd belekeverjük a karikákra vágott házi füstölt kolbászt is. T
ovább pirítjuk, ezután a paradicsompürét is hozzáadjuk, fűszerezzük sóval, őrölt borssal, ízesítjük cukorral, paradicsomilével felöntjük, és jól összeforraljuk.
Szokás volt tálalni főtt marhahús mellé is, burgonyával körítve. Önálló fogásként is adható.
|