Rakott karfiol
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg sütni való kolbász, 1 ek. olaj, 50 dkg főtt burgonya, 30 dkg főtt zöldborsó, 1 kg főtt karfiol, 4,5 dl tej, 5 dkg vaj, reszelt szerecsendió, 1-1 csokor petrezselyemzöld és metélőhagyma, 2 dkg liszt, 2,5 dl zöldségerőleves, 13 dkg ömlesztett sajt, fehér bors, só
Elkészítése:
A kolbásztöltelékből kis gombócokat formálunk és a felhevített olajon 3-4 perc alatt megsütjük.
A burgonyát és a borsót 2,5 deci tejjel, és 2-3 deka vajjal elvegyítve összetörjük. Sóval, szerecsendióval ízesítjük. A pürét vajjal kikent tűzálló tálba simítjuk.
A zöldfűszerekből keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit felaprítjuk.
A maradék vajban megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük a levessel és a megmaradt tejjel. Kb. 5 percig főzzük.
Állandó keverés mellett megolvasztjuk benne a sajtot, majd beletesszük a kolbászgombócokat, a karfiolt és a zöldfűszereket. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
A keveréket elosztjuk a pürén, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Zöldfűszerekkel díszítjük.
|