Tojásos-sajtos krokett
Hozzávalók 4 személyre: 4 keményre főtt tojás, 4 dkg margarin, 2 dkg liszt, 2 dl tej, 1--2 tojás, 10 dkg reszelt sajt, só, reszelt szerecsendió; a bundázáshoz: zsemlemorzsa; a sütéshez: olaj
Elkészítése:
A megtisztított főtt tojásokat villával összetörjük.
A margarinból a liszttel és tejjel sűrű besamelt főzünk, majd a tűzről levéve közékeverjük a főtt tojást, a nyers tojást, a reszelt sajtot, csipet sót meg kevés reszelt szerecsendiót. Ha ez a massza kihűlt, vízes kézzel kis hosszúkás kroketteket formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük.
Ebből a mennyiségből kb. 12 kis krokett lesz.
|