Zöldséges pulykatekercs
Hozzávalók 4 személyre:
• 80 dkg pulykamell
• 8 szelet marinált pirospaprika
• 4 cukkini
• 3 burgonya
• 1 fej vöröshagyma
• 1 tojás
• kevés reszelt parmezán
• kevés zsemlemorzsa
• olívaolaj
• só, bors
• száraz fehérbor
Elkészítés:
A pulykát kiklopfolom, besózom, megborsozom. A paprikát felszeletelem a cukkinit apróra vágom, majd mindkettőt megpirítom egy serpenyőben kevés olajon, sóval, borssal ízesítem. A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom, összetöröm, és a tojással, a zsemlemorzsával, a reszelt parmezánnal, valamint a zúzott hagymával összekeverve pürét készítek belőle. Ezt a tölteléket elkenem a húson, a tetejére újabb zöldségréteget teszek. Feltekerem a pulykát, alaposan körbekötözöm spárgával, és kevés olajjal meglocsolva elkezdem sütni a pecsenyét egy nagyobb edényben. Közben fehérborral és pecsenyelével locsolgatom. Szeletelve kínálom.
Az egyben sült húsokhoz a legfinomabb köret egy friss saláta!
Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriaérték: 380 kcal/adag (köret nélkül)
|