LEVESEK : Burgonyakrémleves erdei gombával |
Burgonyakrémleves erdei gombával
Hozzávalók 4 személyre:
- • 40 dkg krumpli
- • 10 dkg gomba
- • 1 csomag leveszöldség
- • 2 evőkanál olívaolaj
- • 4 evőkanál habbá vert tejszín
- • 8 dl zöldségleves
- • 1,5 dl tejföl
- • frissen őrölt só, bors
- • néhány rozmaringág
Elkészítés:
A leveszöldséget megmosom, megtisztítom és feldarabolom. A krumplit meghámozom, kockákra vágom, és a zöldségekkel együtt forró olajban pár perc alatt megpirítom. Aztán a keveréket felöntöm a levessel, felforralom, majd fedő alatt 15 percig főni hagyom. Ezután pürésítem a levest, majd hozzáadom a tejfölt és sózom, borsozom. A gombát megpucolom, apróra vágom, és forró olajon megfuttatom. Ízlés szerint kevés sóval és borssal fűszerezem.
Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriaérték: 370 kcal/adag
|