| 		
		 
 Töltött mákos muffin
Hozzávalók: 10 dkg mák (darált), 10 dkg zabkorpa, 10 dkg rétesliszt, 1 dl olaj, 6 dl tej, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál sütőpor, 2 teáskanál citromhéj, 0.5 teáskanál fahéj, 0,5 teáskanál szerecsendió, 13 dkg cukor, 2 db tojás, 1 csomag pudingpor (csokis)  
 
Elkészítése: 
 
A tölteléket elkészítjük: 3,5 dl tejet felforralunk, a maradék 1 dl tejben elkeverjük a csokis  pudingport és a 2-3 evőkanál cukrot, majd ezt a forró tejbe öntjük, és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. 
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük.  
A darált mákot összekeverjük a zabkorpával, a rétesliszttel, a szódabikarbónával, a sütőporral, a citromhéjjal, a fahéjjal és a szerecsendióval.  
A tojásokat szétválasztjuk: a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat. Kis adagokban felváltva adagoljuk a masszába a lisztes keveréket és a tejet.  
A tojásfehérjékből kemény habot verünk egy csipet sóval, majd óvatosan hozzákeverjük a masszához.  
A tésztából kb. egy evőkanálnyit a formák aljára kanalazunk, erre jön a töltelék, majd ismét massza. 15-20 percig sütjük. 
 |