CSIRKE : Töltött szerecsendiós húsgolyók |
Töltött szerecsendiós húsgolyók
Hozzávalók 2-3 személyre: 30 dkg darált csirkemell, 20 db kisméretű szelídgesztenye, 20 db aszalt szilva, 1 tojás, 2-3 ek. zabkorpa, só, bors, szerecsendió, olaj
Elkészítése:
A gesztenyét alaposan mossuk meg, tetejére késsel vágjunk keresztet, szórjuk tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük puhára, majd pucoljuk meg.
Az aszalt szilvát áztassuk be, a ledarált csirkemellet sóval, őrölt borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és dolgozzuk össze a zabkorpával és a tojással. Fedjük le, és hagyjuk állni a hűtőben fél órát.
A húsos masszából formázzunk 20 db golyót úgy, hogy a sült gesztenyét rakjuk bele a szilvába, és így csomagoljuk a fasírtok közepébe.
Végül süssük ki bő, forró olajban a golyókat.
|