ELŐÉTEL : Parmezános cukkinigombócok |
Parmezános cukkinigombócok
Hozzávalók 4 személyre: 2 közepes cukkini, 4 zsemle, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál borsikafű (csombor), zsemlemorzsa, 10 dkg parmezán sajt (reszelt), őrölt bors, só, olaj a sütéshez
Elkészítése:
A megmosott cukkinikat reszeljük le, tegyük keverőedénybe, és sózzuk le. Nyomkodjuk ki a levét, majd adjuk hozzá a vízbe áztatott, kicsavart zsemléket, a tojásokat, a felaprított hagymát és csombort, a zúzott fokhagymát, kevés sót, borsot, a parmezán felét, és jól keverjük össze. Annyi zsemlemorzsát adjunk hozzá, hogy a massza formázható legyen.
Készítsünk belőle gombócokat, és forró olajban süssük pirosra. Szedjük szalvétával bélelt tányérra, majd forrón forgassuk a maradék parmezánba, és rögtön tálaljuk.
|