Téli disznósajtsaláta
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg disznósajt, 2 ecetes uborka, 1 fekete retek, 1 nagy csokor snidling vagy 1 tk. reszelt vöröshagyma, 1,5 dl majonéz, 1,5 dl kefir, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt feketebors
Elkészítése:
Az ecetes uborkát és a meghámozott retket almareszelőn lereszeljük, az utóbbit jól megsózzuk. A disznósajtot vékony csíkokra vágjuk.
A majonézt elkeverjük a kefirrel, a finomra vágott snidlinggel vagy vöröshagymával, az összezúzott fokhagymával, majd belekeverjük a levéből kinyomkodott retket, az uborkát és a disznósajtot. Ezután a salátát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és jól behűtve tálaljuk.
|