LAZAC : Filézett lazacszelet penne tésztával és sajtmártással |
Filézett lazacszelet penne tésztával és sajtmártással
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg filézett lazac, 30 dkg penne tészta, 5 dkg vaj, só, fehérbors, hal fűszerkeverék. A sajtmártáshoz: 5 dkg vaj, 3 ek. liszt, tej, só, 6 dkg sajt, 1 dl tejföl, fehérbors, citromlé
Elkészítése:
A jénai tálat 5 dkg vajjal kikenjük, a filézett lazacot besózzuk, fehérborssal, hal fűszerkeverékkel meghintjük. 200 fokon 20 percig sütjük alufólia alatt, majd 5 percig alufólia nélkül.
A tésztát sós vízben 5 perc alatt készre főzzük, 1-2 percig fedő alatt tartjuk, majd leszűrjük, leöblítjük.
A sült halat egyenlő darabokra szeletelve tálra rendezzük, a tésztát köré tesszük, majd az egészet leöntjük sajtmártással.
Sajtmártás: 5 dkg olvasztott vajban 3 kanál lisztet átforrósítunk, hideg tejjel felöntjük, picit megsózzuk, simára keverjük, majd 6 dkg reszelt sajtot adunk hozzá, végül 1 dl tejföllel, pici fehérborssal, esetleg citromlével kicsi lángon összeforraljuk.
|