Töltött gomba
Hozzávalók 4 személyre: 3 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 1 kis doboz paradicsom, 1 kávéskanál oregánó, só, feketebors, fél citrom leve, 1 csokor petrezselyem, 2 fej vöröshagyma, kevés kakukkfű, 20 dkg barna rizs, fél l zöldségleves, 10 nagyobb fej gomba, 1 piros húsú paprika, 10 dkg sajt, 1 evőkanál margarin, 4 evőkanál besamelmártás
Elkészítése:
2 gerezd fokhagymát finomra vágunk és 1 evőkanál forró olajon megpároljuk. A paradicsomot beletéve kb. 5 percig főzzük. A fűszerekkel és citromlével ízesítjük és hozzákeverünk még 2 evőkanál finomra vágott petrezselymet.
A vöröshagymát és a maradék fokhagymát apróra vágjuk, a kakukkfű leveleit letépkedjük. Ezek felét megpároljuk 2 evőkanál forró olajon, beletesszük a rizst, felengedjük zöldséglevessel. Ezután egy felfújtformába öntjük és lefedve sütőben 200 °C-on kb. 30 percig főzzük.
A gombát megtisztítjuk, szárait kitörjük, apróra vágjuk, a paprikát kockára szeljük, a sajtot lereszeljük. Felforrósított margarinon megpároljuk a gombaszárat, a maradék hagymát, a paprikát és fűszerezzük. Rászórjuk a maradék petrezselymet. Az egészet elkeverjük a besamelmártással és 3 evőkanál reszelt sajttal. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a gombafejeket, megszórjuk reszelt sajttal. A megtöltött gombafejeket ráültetjük a rizsre és fedő nélkül 10 percig átsütjük.
|