Töltött karalábé
Hozzávalók 4 személyre: 8-10 zsenge karalábé, 40 dkg darált sertéshús, 8 dkg főtt rizs, 3 dkg vaj, 4 dkg liszt, 2 dl tejföl vagy tejszín, 1 tojás, 1 húsleveskocka, petrezselyem, bors, só
Elkészítése:
A megmosott és meghámozott karalábékat vájd ki a gyökér felőli oldalukon úgy, hogy fél-egy centis faluk maradjon.
A darált húst dolgozd össze a tojással, finomra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal és végül a rizzsel. E masszával töltsd meg a kivájt fejeket.
A karalábévagdalékot szórd egy edény aljára, erre ültesd rá a fejeket, öntsd alájuk a kockából készített fél liter húslevest, forrald fel, majd lassú tűzön főzd. Ha a karalábék megpuhultak, emeld ki a fejeket és tedd félre.
A levet a vajon világosra pirított liszttel ránts be, majd keverd hozzá a tejfölt, s ha túl sűrű, adj hozzá 1-1,5 dl vizet. A berántott főzeléket forrald fel, tedd vissza a karalábékat, forrald fel újra, majd apróra vágott petrezselyemmel megszórva már tálalhatod is.
|