Töltött körték joghurtos szósszal
Hozzávalók 4 személyre: 2 körte, 150 ml vörös szőlőlé, 1 rúd fahéj, 4 szelet kétszersült, 50 g marcipán, 50 g aszalt sárgabarack, 2 evőkanál apróra vágott pisztácia, 2 evőkanál mazsola, fél citrom leve, fahéj. A joghurtos szószhoz: 1 doboz natúr joghurt (150 g), fél citrom héja, 1 csomag vaníliás cukor, citromfű
Elkészítése:
A körtéket hámozzuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki, és kissé mélyítsük ki a magház helyét.
A szőlőlevet a rúd fahéjjal forraljuk fel. Adjuk hozzá a körtéket és lefedve 20 percig főzzük.
A pirítósokat durván morzsoljuk szét. A marcipánt és a sárgabarackot aprítsuk fel. Mindezt keverjük össze a pisztáciával, a mazsolával, a citromlével és a fahéjjal. (A pisztáciának csak a belsejét aprítsuk fel, héj nélkül.)
A körtéket vegyük ki, csöpögtessük le, és hagyjuk kissé kihűlni. Osszuk el rajtuk a marcipános masszát.
A joghurtba keverjük bele a citromhéjat, a vaníliás cukrot és az apróra vágott citromfüvet.
|