Rakott savanyú káposzta
Hozzávalók: 60 dkg darált hús, 10 dkg rizs, 1 kg savanyú káposzta, 6 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, kolbász, tejföl
Elkészítése:
A darált sertéshúsból pörköltet készítünk, majd hozzáadjuk a párolt rizst.
A savanyú káposztát kevés vízzel puhára főzzük.
A füstölt szalonnát apró kockákra vágva megpirítjuk, hozzáadjuk a vékony karikára vágott vöröshagymát, megpirítjuk benne, és megszórjuk pirospaprikával. Hozzátesszük a megfőtt, leszűrt savanyú káposztát, és elkeverjük vele.
Kizsírozott lábasba lerakunk egy sor káposztát, arra a rizzsel kevert húst, majd a káposzta másik felét. Tetejére vékony karikára vágott kolbászt rakunk, és tejföllel megöntözve, sütőben 25 percig sütjük.
|