LEVESEK : Tejszínes kelbimbóleves (2) |
Tejszínes kelbimbóleves (2)
Hozzávalók: 60 dkg kelbimbó, fél liter víz, só, bors, 2 fej vöröshagyma, 10 g vaj, ¾ liter zöldségleves, 15 dkg főzőtejszín, citromlé, szerecsendió, petrezselyem
Elkészítés:
A kelbimbót megtisztítjuk, félbevágjuk és enyhén sós vízben tesszük fel főni. Közepes hőmérsékleten 15 perc alatt roppanósra főzzük.
A kockákra vágott vöröshagymát vajon megpároljuk.
A kelbimbót leöblítjük, hozzáadjuk a hagymát és felöntjük a zöldséglevessel. Ezután további 6-8 percig főzzük. A fazekat levesszük a tűzről, belekeverjük a tejszínt, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Sóval, borssal, citromlével és szerecsendióval fűszerezzük. A kész levest vágott petrezselyemmel tálaljuk.
A leveshez alapléként zöldséglevest használunk, de a tyúkhúsleves vagy a marhahúsleves is kellemes ízt kölcsönöz neki.
|