Tofu sült rizstésztával (Vacsoracsata)
Hozzávalók: 60 dkg tofu, 6 gerezd fokhagyma, 3 szál sárgarépa, 1 maréknyi szójacsíra, 20 dkg rizstészta, 30 dkg brokkoli rózsa, 2 fej vöröshagyma, 1 dl szójaszósz, 2 evőkanál pálmacukor, 1 evőkanál curry paszta, 2 evőkanál reszelt friss gyömbér, 3 evőkanál olívaolaj
Hevítsünk fel pár evőkanálnyi olívaolajt egy wokban, majd tegyük bele az összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Pároljuk pár percig, utána adjuk hozzá a felaprított sárgarépát, a brokkolit és a szójacsírát. Erős lángon állandóan kevergetve süssük át.
Csorgassuk meg a szójaszósszal, keverjük bele a curry pasztát, az összevágott korianderlevelet, ízesítsük pálmacukorral és reszelt gyömbérrel. Keverjük bele a langyos vízbe beáztatott rizstésztát, a felkockázott tofut, majd az egészet jól forgassuk össze a zöldségekkel.
|