HARCSA : Borsos töltött harcsa |
Borsos töltött harcsa
Hozzávalók 4 személyre: 4 egyenként kb. 15 dkg bőr és szálka nélküli harcsafilé, ételízesítő, 1/2 fej vöröshagyma, 10 dkg csiperkegomba, 6 ek. olaj, 1 csokor petrezselyem, 30 dkg halikra és haltej vegyesen, 3 tojás, só, bors
Elkészítése:
A halfilék vastagabb részét lapjában bevágjuk, kihajtjuk. Ezután két zsírpapírlap közé téve óvatosan, téglalap alakúra kissé kiverjük és bedörzsöljük az ételízesítővel.
A hagymát meg a gombát megtisztítjuk, az előbbit finomra, az utóbbit kockákra vágjuk.
Az olaj felén megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, 1-2 percig pirítjuk, majd a halikrát meg a fölkockázott haltejet is belekeverjük.
Felverjük a tojásokat, a gombás masszához adjuk és addig hagyjuk a tűzön, amíg meg nem kocsonyásodik. Ezt a masszát egyenletesen a filék egyik felére halmozzuk, a másik felét ráhajtjuk, és fogvájóval vagy hústűvel rögzítve a maradék olajjal kikent tűzálló tálba rakosgatjuk.
Lefedjük a tetejével, és közepesen forró sütőben 25-30 percig sütjük. Félidőben megfordítjuk a harcsákat.
|