Majonézes tésztasaláta
Hozzávalók 4 személyre: 30-30 dkg zöldborsó és kukorica, orsótészta (ízlés szerint), 20 dkg párizsi vagy gépsonka, 2-3 dl tejföl, 20 dkg majonéz, 1 kk. mustár, citromlé, porcukor
Elkészítése:
A zöldborsót és kukoricát sós vízben megfőzzük, a vizet leöntjük, kihűtjük.
Az orsótésztát is kifőzzük, lehűtjük.
Közben elkészítjük a majonézes alapot: a tejfölt, a majonézt, a mustárt, néhány csepp citromlevet, porcukrot ízlés szerint összekeverünk, hűtőbe tesszük.
Felkockázzuk a párizsit/gépsonkát. (Kerülhet bele sajt is.)
Végül összekeverjük a majonézes alapot a tésztával, majd belevegyítjük a többi hozzávalót.
Rántottfélékhez, de magában is finom.
Hasonló alappal készülhet a sima majonézes kukorica, borsó, francia saláta. Tehetünk bele kevés őrölt borsot is.
|