Frankfurti borsóleves
Hozzávalók 4 személyre: 1 kis fej póréhagyma, 6 dkg vaj, 3/4 kg fejtett zöldborsó, 20 dkg krumpli, majoránna, 2 szál petrezselyem, 1,5 l húsleves, 1 kockacukor, só, 4 ek. tejföl, 4 pár frankfurti virsli
Elkészítése:
A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, aztán forró vajban megdinszteljük.
A borsót, a kis kockákra vágott krumplit a majoránnát és a petrezselymet hozzáadjuk, és kis lángon kevergetve 25 percig együtt pároljuk, ha szükséges kis húslevest öntünk rá.
Ha megpuhult, akkor turmixoljuk v. átpasszírozzuk, majd elkeverjük a húslevessel (ami készülhet kockából is). Cukorral, sóval ízesítjük és még egyszer felforraljuk.
Belekeverjük a tejfölt, hozzáadjuk a felszeletelt virslit, és még egyszer felmelegítjük, de már nem forraljuk fel a levest!
|