Töltött paprika
Hozzávalók 4 személyre: 4 db közepes méretű kaliforniai paprika, 30 dkg koktélparadicsom, 2 csomag mozarellagolyó, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 1 csokor petrezselyem zöldje, fél citrom leve, 2 ág friss kakukkfű, só, darált bors.
Mossuk meg jól a paprikákat, majd vágjuk hosszában ketté, éles késsel távolítsuk el a magházát és az ereket. Kenjünk ki olívaolajjal egy nagy tepsit, majd sorakoztassuk egymás mellé a félbevágott paprikákat.
Tegyük egy tálba a koktélparadicsomokat és a lecsepegtetett mozarellagolyókat. Daráljunk rá borsot, reszeljük rá a fokhagymát, csorgassuk meg olívaolajjal, citromlével, tépkedjük rá a kakukkfű leveleit, és szórjuk rá az összevágott petrezselyem zöldjét. Ízesítsük kevés sóval, majd óvatosan keverjük össze.
Töltsük meg a paradicsomos keverékkel a paprikák belsejét, majd a tetejére csorgathatunk a tálban maradt fűszeres léből. Tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon süssük körülbelül 15-20 percig, míg a sajt pirulni nem kezd.
Kockára vágott juh- vagy kecskesajtot is használhatunk az elkészítéséhez.
|