Gyömbéres muffin
Hozzávalók: 15 dkg vaj, 1 citrom, 10 dkg szirupban eltett gyömbér, 25 dkg liszt, 2 evőkanál sütőpor, 2 tojás, 10 dkg cukor, 1,5 dl tejszín, 1,5 dl tej, 2 evőkanál narancslekvár, zsiradék
A vajat megolvasztjuk, a citromot megmossuk, héját citrushámozóval levágjuk, levét kifacsarjuk. A gyömbért finomra aprítjuk.
A muffinformát kikenjük, és hűtőbe tesszük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a citromhéjat és a sütőport elvegyítjük a liszttel.
A tojásokat a cukorral, a tejszínnel, a tejjel, a citromlével és a vajjal felverjük, végül a lisztet és a gyömbért gyorsan hozzákeverjük. A tésztát a forma mélyedéseibe töltjük, közepes lángon 20 percig sütjük, majd 5 percig a formában pihentetjük.
A narancslekvárt felmelegítjük, megkenjük vele a muffinokat, majd kivesszük őket a formából, és a süteményrácson hagyjuk kihűlni.
|