Muffinfészek
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 10 dkg cukor, 20 dkg tejföl, 8 dkg vaj, 1 tasak őrölt sáfrány, 1 narancs leve, só, 2 tojás, vaj
A sütőt előmelegítjük, a vajjal vékonyan kikenjük a sütőformát.
A lisztet és a sütőport elvegyítjük, a cukrot elkeverjük a tejföllel, a sáfránnyal, a narancslével és a sóval. Belekeverjük a tojásokat, majd beleforgatjuk a lisztes keveréket. A tésztát muffinsütőformába töltjük, és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Ha kész, pihentetjük, majd hűlni hagyjuk.
A tálaláshoz készítsünk karamellfészket. Ehhez 25 dkg cukrot egyenletesen egy lábasba szórunk, és közepes lángon karamellizáljuk. Villával addig kevergetjük, míg sűrűsödni nem kezd.
A villát a sütőpapír fölé tartjuk, és a lecsordogáló karamellszálakból köröző mozdulatokkal fészket formálunk.
A fészekben tálaljuk a muffinokat.
|