JAPÁN : Onigiri (rizsgombóc) |
Onigiri (rizsgombóc)
Hozzávalók 4 személyre: 7 csészényi japán rizs, 1 evőkanál só, 1 evőkanál fekete szezámmag, 1 jaki nori hínár, 1 kisebb méretű uborka
Elkészítése:
Főzd puhára a rizst, majd szűrd le. Akkor megfelelő, ha kellően ragadós.
Helyezd a készre főtt rizst egy edénybe, és egy másikba szórd bele a sót. Hideg vízbe mártott kézzel nyúlj bele a sóba, formálj határozott, nem túl erős mozdulatokkal háromszögletű gombócokat (?) a rizsből (kb. 8 darab készíthető a megadott nyersanyagokból).
Hintsd meg a tetejét fekete szezámmaggal, és tekerd körbe csíkokra vágott jaki nori hínárral.
Tálaláskor a díszítéshez használd fel az uborkát.
|