Epres madártej
Hozzávalók 4 személyre: 1,5 l tej, 1 vaníliarúd, 30 dkg (mélyhűtött) eper, 4 tojás, 5 dkg cukor, 10 dkg méz, 1 ek. liszt, 1 citrom
Elkészítése:
A tejet felforraljuk a felvágott vaníliarúddal, hűlni hagyjuk, és kiszedjük a vaníliát.
Az epret összeturmixoljuk a tej 1/3-ával.
A maradék tejet ismét felforraljuk, és beleszaggatjuk a tojások fehérjéből és a cukorból vert kemény habot. Mindkét oldalukon kb. 1-1 percig főzzük, majd szűrőlapáttal kiszedjük őket.
A visszamaradt tejhez hozzáöntjük az epres tejet.
A tojássárgákat a mézzel és a liszttel összedolgozzuk, és apránként annyit kanalazunk hozzá a meleg, epres tejből, hogy a tojásos keverék meglangyosodjon. Habverővel kevergetve besűrítjük.
Belereszeljük a citrom héját, egy üvegtálba öntjük és a tetejére ültetjük a habgaluskákat.
|