| 
Emeletes szendvicsHozzávalók: kenyér vagy  rozskenyér, sonka, tejföl, sajt, vaj, gomba, főtt tojás, só, őrölt bors,  ecetes uborka vagy céklasaláta
 Elkészítése:
 
 Jó vékonyra felszeletelünk közönséges kenyeret, vagy rozskenyeret, és  beléből a legnagyobb pogácsaszaggatóval lapokat szúrunk ki.
 
 Készítünk háromféle pástétomot: darált sonkát kevés tejföllel elkeverve,  reszelt sajtot puha vajjal, meg kevés tejföllel kikeverve és  gombakrémet (10 deka apróra vágott, párolt gombát 2 összevagdalt kemény  tojással meg 10 deka vajjal kikeverve, sóval, törött borssal ízesítve).  4-4 kenyérkorongot ezzel a háromféle krémmel felváltva töltjük, tetejét  vajjal vékonyan megkenjük, és ecetes uborkadarabokkal vagy cifrára  vágott céklasaláta-darabokkal díszítjük.
 
 |