| 
Ínyenc túrótorta Hozzávalók a tésztához: 12  dkg vaj/margarin, 22 dkg liszt, 1 enyhén púpozott tk. sütőpor, 10 dkg  cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 ek. kakaó; a túrós krémhez: 3 tojás, 15  dkg cukor, 50 dkg túró, 1 tasak vaníliás cukor, 0,5 dl tejszín, 2-3 dkg  étkezési keményítő; a trüffelkrémhez: 2 dl tejszín 30 dkg étcsokoládé,  2-3 dkg margarin  Elkészítése:   A vajat megolvasztjuk, és rövid ideig hűlni hagyjuk.   A lisztet a sütőporral, a cukrokkal és a kakaóval  összekeverjük, hozzáadjuk a vajat és jól összedolgozzuk. Ne ijedjünk  meg, a tészta nem áll össze, morzsalékos marad. Margarinnal kikent,  prézlivel behintett 26 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és 30  percre hűtőszekrénybe állítjuk.   A túrós krémhez a tojásokat a kétféle cukorral  krémesre keverjük, és belevegyítjük a túrót, a keményítőt és a tejszínt,  majd a tésztára simítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 1 órán át  sütjük.   Közben a tejszínbe tördeljük a csokit, és a  margarinnal együtt alacsony hőfokon kevergetve megolvasztjuk. 20 percig  hűlni hagyjuk, majd a kihűlt tortára simítjuk és 2 órára hűtőszekrénybe  tesszük. 
	            |