LEVESEK : Húsleves palacsintatésztával (Frittatensuppe) |
Húsleves palacsintatésztával (Frittatensuppe)
Hozzávalók 4 személyre: a húsleveshez: 1 kg marha vagy sertéshús és csont, 50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, hagyma, burgonya), 1 cs. petrezselyem, bors, só; a palacsintatésztához: 6 dkg liszt, 2 tojás, 1/8 l tej, csipetnyi só, 1 ek. olaj
Elkészítése:
A leveshez való csontot és húst megmossuk, ha kell, kisebb darabokra vágjuk, majd felöntjük 2 liter vízzel. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, feldaraboljuk és a leveshez adjuk. Megsózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön az egészet puhára főzzük. A tetején képződő habot nem szedjük le, hanem hagyjuk elforrni magától, vigyázzunk, hogy közben ki ne fusson. Ha elkészült leszedjük a zsírját, és leszűrjük. Nekünk most csak a húsleveslére lesz szükségünk.
Készítsünk palacsintatésztát: keverjük össze a lisztet, a tojást, a tejet és a sót, hagyjuk állni 10 percet. Egy forró serpenyőbe öntsünk pici olajat, és süssünk ki 3-4 palacsintát. A palacsintát tekerjük fel és vágjuk vékony csíkokká, majd tegyük a tányérokba és öntsük föl forró húsleveslével.
|