Édes omlett
Hozzávalók: tojás, porcukor, liszt, vaj, lekvár v. gyümölcs v. málnaszörp
Elkészítése:
Személyenként 2 tojást számítunk. Minden tojássárgájához 2 kávéskanál porcukrot adunk és jól kikeverjük.
A tojásfehérjét habbá verjük és óvatosan elvegyítjük a cukrozott tojássárgájával, majd magasról szórva, vigyázva, hogy a hab össze ne törjön, személyenként 2 kávéskanál lisztet keverünk hozzá.
A teflonserpenyőt vékonyan kikenjük vajjal és előmelegítjük, majd beleöntjük a masszát úgy, hogy személyenként két lepényt tudjunk sütni. Takaréklángon kb. 3 percig sütjük, megforgatni nem kell.
Tányérra csúsztatjuk, lekvárral, gyümölccsel töltjük, de málnaszörppel leöntve is fogyaszthatjuk.
|