| 
Bajor csirkeHozzávalók 4 személyre: 1,5  kg-os csirke, füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 2 dl száraz fehérbor, 2 db  vöröshagyma, grillfűszer (vagy só és pirospaprika), őrölt bors,  zsemlemorzsa, 4 dkg vaj
 Elkészítése:
 
 Egy kb. másfél kilós csirkét kettévágunk és füstölt szalonnacsíkokkal  sűrűn megtűzdeljük. Egy tűzálló tálat vagy zománcos tepsit vékony  szalonnaszeletekkel kibélelünk, és az aljára két, karikákra vágott  vöröshagymát terítünk. Erre fektetjük - tűzdelt felükkel felfelé - a fél  csirkedarabokat, és ha a szalonna nem volt túl sós, egy kevés  grillfűszerrel vagy sóval és pirospaprikával bedörzsöljük.
 
 Két deci tejfölt két deci száraz fehérborral, késhegynyi őrölt borssal  simára keverünk, és ezzel öntjük le a csirkét. A tetejére egy kevés  zsemlemorzsát szórunk, és négy deka vajat tördelünk rá. A tálat befedve a  sütőbe toljuk és addig pároljuk, amíg a szárnyas meg nem puhul. Ekkor a  fedőt levesszük, és rövid lére párologtatjuk a bajor csirkét, sőt a  végén kissé meg is pirítjuk.
 
 A legjobb hozzá a párolt vajas zöldség, de adhatjuk pirított burgonyával  vagy petrezselymes rizzsel is.
 
 , 
	            |