| 
Hagymás sült gesztenye mazsolával
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg vörös- vagy sonkahagyma, 20 dkg hámozott gesztenye,3 dkg mazsola, 3 ág kakukkfű, 6 dkg vaj, 1 liter zöldségleves, só, bors, babérlevél 
 A gesztenyét 10 percig főzöm a zöldséglevesben, a mazsolát pedig hideg vízbe áztatom.  Forró vajon megpirítom a megtisztított, egész hagymákat, a lecsöpögtetett gesztenyét és a babérlevelet. Aztán felöntöm a zöldséglevessel, és 20-25 percig főzöm az ételt.  Csak ezután adom hozzá a mazsolát, és erősebb lángon addig főzöm tovább a szószt, amíg a leve szinte teljesen el nem tűnik. A hagymák és a gesztenyék akkor a legfinomabbak, ha kicsit megbarnulnak.  A végén kidobom a babérlevelet, sózom, borsozom a finomságot, megszórom friss kakukkfűvel, és már tálalhatom is. |