Szalonnás-fűszeres lecsó
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg zöldpaprika, 30 dkg paradicsom, 15 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, pirospaprika, csípős pirospaprika, zsír, olaj, só, ízlés szerint csípős paprikakrém
Elkészítése:
15 dkg füstölt szalonnát vékony csíkokra vágunk és kiolvasztjuk. Ha kell, még kevés olajat is teszünk hozzá.
Két nagy fej karikákra vágott vöröshagymát a zsíron puhára párolunk, beleszórunk 1 kávéskanál édes-nemes és 1 kávéskanál csípős pirospaprikát, ezután következik 1 kg felszeletelt zöldpaprika.
Amikor a paprika félpuha, 30 dkg cikkekre vágott paradicsomot keverünk bele. Sózzuk, és ha nem elég csípős cseresznyepaprika-krémet teszünk hozzá.