BAB : Sólet füstölt oldalassal és főtt tojással |
Sólet füstölt oldalassal és főtt tojással
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg füstölt oldalas, 50 dkg apró szemű fehér bab, 10 dkg gersli (árpagyöngy), 2 db nagyobb vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 4 db tojás, 4 evőkanál libazsír, pirospaprika, őrölt feketebors, só
Elkészítése:
Az előző este beáztatott babot egy nagy lábosba tesszük a gerslivel elkeverve. Rátesszük a feldarabolt füstölt oldalast, a finomra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, libazsírral meglocsoljuk, pirospaprikával, borssal, kevés sóval ízesítjük, és megfelelő mennyiségű vízzel felöntve fedő alatt lassú forralással készre pároljuk.
Mikor a bab már majdnem megpuhult rátesszük a jól megmosott egész tojásokat is.
Tálaláskor a sóletet a tányérra halmozzuk, rátesszük az oldalas darabokat és a megtisztított, félbevágott főtt tojásokat, majd finomra vágott petrezselyemmel hintjük meg.
|