Sárgarépa-saláta
Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg alma, 25 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 1 citrom leve, 1 tojássárgája, 1 dl tejföl, 1 kk. mustár, 1/4 cs. petrezselyemzöld, só, cukor, díszítéshez főtt tojás
Elkészítése:
Egy porcelán- vagy üvegedényben összekeverünk 2 evőkanál olajat és 1 citrom levét, majd hozzáadunk 1 tojássárgájával elkevert 1 dl tejfölt. Sózzuk, ízlés szerint cukrozzuk, 1 kávéskanál mustárral és 1/4 csomag finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük.
Ezután 10 dkg almát és 25 dkg sárgarépát reszelünk bele. Jól elkeverjük és 1 órára betesszük a hűtőbe.
Hasábokra vágott főtt tojással díszítve tálaljuk.
|