LEVESEK : Körtés spenótleves (Vágó István, Vacsoracsata) |
Körtés spenótleves (Vágó István, Vacsoracsata)
Hozzávalók: 2 evőkanál vaj, 15 centis darab póréhagyma, 2 db körte, 4 pohár zöldségleves, 1 db burgonya, 300 g spenót, 175 ml tejszín, só, őrölt bors, fél marék pirított dió
Elkészítési mód:
Egy fazékban forrósítsuk fel a vajat, majd pároljuk meg benne a felkarikázott póréhagymát. Öntsük fel a zöldséglevessel, ha nincs, akkor vízzel és zöldségleveskockával. Tegyük bele a megtisztított és feldarabolt burgonyát, spenótot és a körtét. Fűszerezzük őrölt borssal és sóval. Főzzük 10-15 percig, majd dúsítsuk tejszínnel és a végén kézi mixerrel pürésítsük.
Tálaljuk csészékben és a tetejére szórjunk pirított diót.
|