LAZAC : Lazacos rétes (Sarka Kata - Hal a tortán) |
Lazacos rétes (Sarka Kata - Hal a tortán)
Hozzávalók: 2 csomag friss vajas leveles tészta, 50 dkg friss lazacfilé, halfűszerkeverék, 1 citrom, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg leforrázott spenótlevél, lehet mélyhűtött is (2 gerezd reszelt fokhagymával, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük), olvasztott vaj vagy olaj a tészta kenéséhez
Elkészítés:
A halfilét vágjuk másfél centis szeletekre, fűszerezzük halfűszerkeverékkel, citrommal, sóval, borssal, majd tegyük a kiterített leveles tésztára. A tetejére terítsük szét a leforrázott és befűszerezett spenótlevelet. (A spenótlevelet befűszerezés előtt alaposan nyomkodjuk ki a víztől). Göngyöljük fel, mint a hagyományos rétest, a tetejét is kenjük meg vajjal, és forró sütőben 170 fokon hőlégkeveréses módban 20-30 perc alatt süssük pirosra.
Ha elkészült, vágjuk ferdén másfél-két centis darabokra, és adagonként 2-3 darabot tegyünk a tányérra.
Petrezselyemgyökér pürével tálaljuk.
|