Mogyorókrémes halmok
Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 2 tojássárga, 12 dkg puha vaj/margarin, 1 narancs reszelt héja; a mogyorókrémhez: 1 üveg mogyorókrém (Nutella), 10 dkg puha vaj/margarin, 1 ek. narancslikőr; a mázhoz: 15-15 dkg ét- és tejcsokoládé, 5 dkg apróra vágott mogyoró
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 1 órát a hűtőben pihentetjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőlemezre téve, előmelegített sütőben kb. 8 percig sütjük.
A mogyorókrémet habosra keverjük a vajjal és a likőrrel. Habzsákba tesszük, és mindegyik korong közepébe nyomunk belőle.
A kétféle csokoládét felolvasztjuk, a mogyorókrém tetejére csurgatjuk.
Apróra vágott mogyoróval díszítjük.
|