Erdélyi lucskos oldalas
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg füstölt oldalas, 1,5 kg fejes káposzta, 2 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg füstölt szalonna, 1 ek. olaj, 4 dl tejföl, só, törött bors, 2 babérlevél, csombor
Elkészítése:
Az oldalast kétujjnyi darabokra vágjuk, és bő vízben megfőzzük.
Az olajon üvegesre sütjük a kis kockákra vágott füstölt szalonnát, megpirítjuk rajta a vékonyra szeletelt vöröshagymát, és apróra vágott csomborral, a babérlevéllel, borssal fűszerezzük. Beletesszük a felszeletelt, besózott, levétől kinyomkodott káposztát.
Amikor a párolás során zsírjára sült, felöntjük kevés oldalas főzőlével.
Végül beletesszük az oldalast, megtejfölözzük, és pár percig együtt forraljuk.
|