Túrókrémes banántorta
Hozzávalók: 25 dkg omlós keksz, 25 dkg porcukor, 4 ek. kakaó, 8 ek. tej, 50 dkg mascarpone/krémsajt, 25 dkg túró, 1,5 dl tejszín, 4 banán, 10 dkg étcsokoládé, 5 dkg margarin, tejszínhab
Elkészítése:
A darált kekszet 15 deka porcukorral, 2 evőkanál kakaóval és a tejjel simára dolgozzuk, és egy 26 cm-es kapcsos tortaforma aljára simítjuk.
A mascarponét kikeverjük a túróval, a maradék kakaóval és a porcukorral, beleforgatjuk a keményre vert tejszínhabot. A krém felét a tortalapra simítjuk, kirakjuk 3 hosszában félbevágott banánnal, és befedjük a maradék krémmel. Három órára hűtőbe tesszük.
A csokoládét felolvasztjuk a margarinnal és a tortára öntjük. Amikor megdermedt, tejszínhabbal és a maradék felkarikázott banánnal díszítjük.
|