Rokfortos-diós saláta
Hozzávalók 4 személyre:
• 2 fej saláta (radicchio is lehet)
• 1 kisebb zellergyökér
• 5 evőkanál olívaolaj
• 10 dkg rokfort sajt
• 3 dkg durvára tört dióbél
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 kiskanál édesmustár
• ízesítéshez só, bors, fehérborecet
Elkészítés:
A rokfortot szétnyomkodom egy villával, egy tálkában elkeverem az olajat, kevés ecetet, a mustárt, a zúzott fokhagymát és a borsot. Aztán jöhet a sajt és egy csipetnyi só. A salátát megmosom, megszárítom, és kisebb darabokra tépkedem. A zellert megtisztítom, lereszelem, de csak az utolsó pillanatban, hogy ne barnuljon meg túlságosan. Elkeverem a salátalevelekkel, meglocsolom az öntettel, megszórom a dióval és azonnal tálalom.
Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriaérték: 245 kcal/adag
|