| 
Cordon bleu csirkéből Hozzávalók 4 személyre: 4 db 30 dkg-os csirkemell, 4 szelet  gépsonka, 4 szelet sajt, tojásfehérje (vagy hústű), liszt, tojás,  zsemlemorzsa, olaj, só vagy grillfűszer, (reszelt sajt) 
 Elkészítése:
 
 A csirkemelleket lebőrözzük, és úgy csontozzuk ki, hogy a hús egy  darabban maradjon. A húsokat kissé kiklopfoljuk, egyik felére egy  gépsonkaszeletet, erre egy vékony szelet sajtot fektetünk, és a hús  másik, üres felét ráhajtjuk. A szélükön a dupla hússzeleteket  tojásfehérjével "összeragasztjuk", vagy hústűvel összetűzzük, nehogy  szétnyíljanak. A húst kívülről sóval vagy grillfűszerrel bedörzsöljük,  és a szokott módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. (A  zsemlemorzsába reszelt sajtot is keverhetünk.) Bő, forró olajban,  mérsékelt tűzön, fedő alatt mindkét felüket szép pirosra sütjük.
 
 (Az eredeti receptet a párizsi Cordon Bleu főzőiskolában találták ki,  ahol borjúhúsból készítették el.)
 
 |