Rakott répa burgonyával
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg kg sertéslapocka, 1 kg fehérrépa, 40 dkg póréhagyma, 50 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg szalonna, 2 ek. olaj, só, bors, majoranna, 1/2 l víz, 1 kk. húslevespor, 1 cs. petrezselyem
Elkészítése:
A répát, a burgonyát és a póréhagymát meghámozzuk, megmossuk és feldaraboljuk. A húst és a hagymát apróra, a szalonnát csíkokra vágjuk.
Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a szalonnát és üvegesre pároljuk. Majd a húsdarabokat megsütjük benne, utána tesszük bele a hagymát és tovább pároljuk. Fűszerezzük, forró vizet öntünk rá és belekeverjük a levesport. Fedő alatt 50 percig főzzük. Tíz percnyi főzés után rétegesen rátesszük a nyers répát, majd a burgonyát és a póréhagymát. Az egyes rétegeket sózzuk, borsozzuk és majorannával ízesítjük. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
,
|