Sült fagylalt Hozzávalók 4-6 személyre: 1 kész piskóta tortalap, 2-3 ek. lekvár, 1 cs. sárgabarack-maracuja ízű fagylaltpor (Dr. Oetker) vagy saját készítésű fagyi, 2 dl víz, 4 tojásfehérje, 25 dkg kristálycukor
Elkészítése:
Egy hosszúkás fémtál, vagy kör alakú, lecsatolható oldalú tortaforma alját kirakjuk piskótával. Megkenjük gyümölcsízzel és a hűtőbe tesszük.
A fagylaltot a tasakon leírtak szerint felverjük és jól lefagyasztjuk. Ha a fagylalt megfagyott, a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A fagylaltot hosszában a piskótára halmozzuk, majd erre rátesszük kb. 5-6 cm vastagon a tojáshabot. 200 °C-ra előmelegített sütőbe helyezzük, majd 180 °C-on hirtelen megsütjük úgy, hogy a tojásfehérje halvány barnára süljön, vigyázva arra, hogy a fagylalt ne olvadjon el. Azonnal szeleteljük és tálaljuk.
|