| 
Édesköményes-lazacos szélesmetélt Hozzávalók 4 személyre: 1 kg Gyemelyi 8 tojásos szélesmetélt, 500 g édeskömény, 200 g póréhagyma, 400 g füstölt lazac, 1 dl olívaolaj, 100 g vaj, 2 db citrom héja, 4 dl tejszín, só, darált borsElkészítés:
 A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.
 A póréhagymát és az édesköményt fél karikára vágjuk, az édeskömény zöldjét gorombára. A citromhéjat (csak a sárga részt) vékony csíkokra vágjuk, és forró vízbe tesszük 2-3 másodpercre, majd leöblítjük. Ezt a műveletet megismételjük, és félretesszük. Olajon megfuttatjuk a hagymát, majd rátesszük a vajat és az édesköményt. Sózzuk, borsozzuk, és kevés vízzel roppanósra pároljuk. Ráöntjük a tejszínt, beletesszük a citromhéjat, és teszünk hozzá a tészta főzőlevéből. Amikor forr, hozzáadjuk a félretett zöldet és a csíkokra vágott halat. Összekeverjük, majd beleforgatjuk a tésztát (amit nem mostunk le) és tálaljuk. 
 |