STRUCC : Struccpörkölt tojásrántottával (Pákó, Vacsoracsata) |
Struccpörkölt tojásrántottával (Pákó, Vacsoracsata)
Hozzávalók: 1 kg strucchús, 2 db sűrített paradicsom konzerv, 8 db vöröshagyma, 2 db paradicsom, 2 ek. pirospaprika, 1 db strucctojás
Elkészítési mód:
A hagymát felkockázzuk és üvegesre pirítjuk egy kevés olajon. Azután a húst is 5 percig nagy lángon megpirítjuk, közben beletesszük a paradicsomot, a paradicsomkonzervet, végül a pirospaprikát és összekeverjük.
Annyi vizet adunk hozzá, ami épp ellepi, hogy legyen miben megfőnie, aztán pedig néha kevergessük meg és közben kóstoljuk meg a húst, hogy puha-e már. Körülbelül 50 perc alatt fő meg a strucchús.
Ha elkészült, kiszedjük egy tálba és elkészítjük mellé a strucctojásból a tojásrántottát, azután pedig feltálaljuk.
|