SALÁTÁK : Majonézes zöldborsósaláta |
Majonézes zöldborsósaláta
Hozzávalók: 60 dkg frissen kifejtett zöldborsó, 1-1 kk. só és cukor, 8 ek. majonéz, 2 ek. tejföl, 1 kis csokor petrezselyem, 1 mk. mustár, 1/2 citrom leve, 1 ek. porcukor
Elkészítése:
A borsót enyhén sós, cukros vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük, hűlni hagyjuk, majd a majonézzel meg a tejföllel összekeverjük. A fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, a mustárral, a citrom levével meg a porcukorral kellemesen pikánsra ízesítjük.
* Tehetünk bele kis kockákra vágott párizsit, főtt tojást vagy fölszeletelt újhagymát, de kerülhet bele vékony csíkokra vágott füstölt lazac is.
|