GRILL, BOGRÁCS : Bográcsban főtt zöldségek grillezett tarjával (Szuper Levente - Vacsoracsata) |
Bográcsban főtt zöldségek grillezett tarjával (Szuper Levente - Vacsoracsata)
Hozzávalók (8 személyre): 40 dkg füstölt tarja, 30 dkg tarhonya, 15 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 kg zöldpaprika, 1 kg paradicsom, 1 evőkanál pirospaprika, só, (csípőspaprika-krém)
Az apróra vágott füstölt tarját a bográcsban kisütjük. Hozzáadjuk a fölszeletelt vöröshagymát és a karikára vágott kolbászt és az egészet, addig sütjük, míg a hagyma üvegesre párolódik. Ekkor beletesszük a cikkekre szelt paprikát és a paradicsomot, meghintjük pirospaprikával, sóval, és jól átforgatjuk. Lassú tűzön főzzük.
Ha a szétfőtt paradicsomtól már jó szaftja lett, beleszórjuk a külön, szárazon megpirított tarhonyát és még 10-15 percig forraljuk, közben néhányszor megkeverjük. A tűzről lehúzva 5-6 percig pihentetjük, majd tálaljuk.
Aki szereti, csípőspaprika-krémmel tüzesítheti.
|