Japán sütőtökpüré-leves
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg sütőtök, 3-5 ek. szójaszósz, 1 ek citromlé (lime), 1-2 ek. méz, 5 dkg vaj, 2 ek liszt, 1 dl tejszín
A tököt sütőben 45-50 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Kanállal kiszedjük a belsejét és a sárga húsát összeturmixoljuk, vagy szitán áttörjük.
A vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, és készítünk egy világos vajas rántást. Hozzáadjuk a szójaszószt és rögtön a vizet is, majd felforraljuk, és hozzáadjuk a tökpürét, a citromlevet és a mézet.
Újra felforraljuk és a tejszín felét hozzáöntjük, majd addig forraljuk, amíg püréleves sűrűségű nem lesz.
Tálaláskor öntsük a tetejére a tejszínt.
|