Lencseleves pirított kolbászkarikákkal	
	Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg kolbász, 20 dkg lencse, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, babérlevél, 20 dkg leveszöldség, pirospaprika, liszt, olaj 
	 
	Elkészítése: 
	 
	A lencsét elkezdjük főzni vöröshagymával, fokhagymával, babérlevéllel. (Tehetünk bele füstölt húst is, ekkor vigyázzunk a sóval!) 
	 
	Amikor már szinte teljesen megfőtt a lencse, adjuk hozzá a kockára vágott zöldségeket, majd ha azok is megpuhultak, zsemleszínű pirospaprikás rántással sűrítjük a levest. 
	 
	Tálalásnál tejfelt adhatunk hozzá, és tegyünk bele pirított kolbászkarikákat. 
 
	 
 
	
 
		
 |