| 
 Csokoládés szemek
	Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1-1 tasak vaníliás cukor és sütőpor, 18 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 2 tojás, csipet só, étcsokoládé 
	Elkészítése:  
	A csokoládén kívül az összes többi hozzávalót összegyúrjuk, és legalább fél óráig pihentetjük.  
	Először hosszú rudakat sodrunk belőle, késsel egyenletes darabokra vágjuk, és tenyerünkben golyókká formázzuk. A golyókat a lisztezett deszkán kissé lelapítjuk, közepükbe ujjunkkal mélyedést nyomunk, és tepsibe téve mérsékelt tűzön aranysárgára sütjük.  
	Ha a tészta kihűlt, a kis mélyedéseket megtöltjük sűrű csokoládémázzal, sőt a tészta peremére is csorgatunk vékony csíkokban csokoládémázat.  
	Sokáig eláll. 
	  |