| DARÁLT HÚS (vegyes) : Száármá / Szőlőlevélben töltött ízesített darált hús (Delhusa Gjon, Vacsoracsata) |   
		
 Száármá / Szőlőlevélben töltött ízesített darált hús (Delhusa Gjon, Vacsoracsata)
 Hozzávalók: 5  db  vöröshagyma, olaj, 1 kg darált hús, 1 evőkanál pirospaprika, 6   pohárnyi rizs, őrölt bors, vegeta, szőlőlevél, 2 db tojás, 1  doboz  joghurt 
 
Elkészítési mód: 
 
Pirítsuk meg a  vöröshagymát az olajon, majd ha üvegesre pirult, adjuk  hozzá a darált  húst, a pirospaprikát és a megmosott rizst. Szórjunk rá  sót, borsot,  pirospaprikát és vegetát. 10 perc múlva vegyük le a  tűzhelyről és  hagyjuk egy kicsit hűlni. 
Vegyük elő a szőlőlevelet, mossuk meg és  töltsük meg a darált  hússal. Tekerjük össze (a levél eres része legyen  belül). A hússal  töltött leveleket szépen egymás mellé rakva helyezzük  el. Öntsünk rá  meleg vizet, de úgy, hogy az egészet ellepje, majd fél  órát főzzük  lassú tűzön, hogy ne essen szét. 
Két tojást összekeverünk 1  doboz joghurttal, ezt ráöntjük és ezt is  10 percig főzzük. 
Pogácsával  vagy kenyérrel szervírozzuk. 
 
  
 |